فهرست مطالب

نشریه پژوهشهای ریاضی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 17، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/01
  • تعداد عناوین: 17
|
  • خدیجه ابول پور* صفحات 177-190

    نقش اساسی خواص جبری در توسعه مبانی علم کامپیوتر موجب شده تا پژوهش گران مفاهیم تفکیک پذیری، هم بندی و معکوس پذیری اتوماتای فازی را در سطح وسیعی بررسی کنند. در این مقاله، اتوماتای فازی عمومی را از دیدگاه جبری و توپولوژیکی بررسی کرده و خواص جبری اتوماتای مذکور را براساس تکواره مشبکه مرتب بررسی می کنیم. از طرف دیگر، اتوماتای فازی عمومی را با استفاده از مفاهیم عملگرها بررسی می کنیم. این عملگرها به ما در بررسی جبری اتوماتای فازی عمومی کمک کرده و بستر لازم را برای استفاده از مفاهیم توپولوژیکی فراهم می آورند. بدین منظور، با در نظر گرفتن تعریف اتوماتای فازی عمومی، اتوماتای فازی عمومی LB- ارزشی را که در آن B یک تکواره مشبکه مرتب متشکل از گزاره های مربوط به اتوماتای فازی عمومی است، تعریف می کنیم. سپس، عملگرهای درونی و بستار کوراتوفسکی LB-ارزشی را روی مجموعه حالت های اتوماتای مذکور تعریف کرده و ساختارهای توپولوژیکی حاصل از این عملگرها را معرفی می کنیم. نکته قابل توجه در این پژوهش، پیدا کردن مفاهیم جبری و توپولوژیکی برای اتوماتای فازی عمومی بر اساس تکواره مشبکه مرتب است که به ساختارهای تکواره ای وابسته، بستگی دارد. در پایان، برخی خواص هم بندی و تفکیک پذیری اتوماتای فازی عمومی LB-ارزشی را بررسی می کنیم و با ارایه مثال این مفاهیم را روشن می سازیم.

    کلیدواژگان: اتوماتای فازی عمومی، تکواره، عملگر، هم بند، تفکیک پذیر
  • کبرا اسمعیلی بریران* صفحات 191-200

    در این مقاله‏، معیارهایی برای بررسی چگال بودن برخی زیرفضاهای فضای لیپ شیتس برداری مقدار ، وقتی فضای متریک فشرده‏،   فضای باناخ روی میدان مختلط  است و ، ارایه می شود. درحالتی که ، ثابت می شود ، در   چگال است. هم چنین با استفاده از فضاهای باخنر و فضاهای دوگان ثابت می شود ، فضای توابع -مقدار به طور پیوسته مشتق پذیر روی ، در  چگال است.

    کلیدواژگان: فضای توابع لیپ شیتس برداری مقدار، توابع برداری مقدار به طور پیوسته مشتق پذیر، اندازه برداری، تقریب پذیری
  • شهربانو اکبرپور کیاسری، عبدالهادی دباغیان*، عبدالعلی نعمتی صفحات 201-214

    در این پژوهش، معادله دیفرانسیل با اثر ثانوی تحت شرایط مرزی مجزا روی یک فاصله متناهی را در نظر می گیریم. سپس جواب تقریبی را برای حالت خاصی از مسئله اثر ثانوی عکس با استفاده از چندجمله ای های چبیشف نوع اول محاسبه می کنیم. سرانجام نتایج عددی را به وسیله چند مثال ارایه می دهیم.

    کلیدواژگان: مسئله معکوس، معادله استورم-لیوویل با اثر ثانوی، چندجمله ای های چبیشف
  • اعظم اعتماد دهکردی* صفحات 215-236

    در این مقاله در بخش ابتدایی هندسه آفین به‌عنوان زمینه اصلی کار فرض می‌شود. سپس بیان مفصلی از مقدمات لازم در زمینه‌های نسبتا متفاوت داریم. در این بخش زیرمنیفلدهای آماری از منیفلدهای آماری ساساکین با   – انحنای ثابت  به‌عنوان موضوع محوری در نظر می‌گیرریم. سپس با یک روند تقریبا مفصل، یک نامساوی بهینه بین انحنای عددی نرمال شده تعمیم یافته یک زیرمنیفلد، به‌عنوان خاصیت ذاتی و انحنای   -کازوراتی آن به‌عنوان یک خاصیت بیرونی به‌دست می‌آوریم. در ادامه آن شرط وجود تساوی در نامساوی بین این دو انحنا را هم تعیین می‌کنیم. نتیجه مستقیمی از این مطلب وجود یک نامساوی بهینه بین انحنای عددی نرمال شده و انحنای کازوراتی است. در بخش دوم با استفاده از انحنای کازوراتی با قابلیتی بیش‌تر از انحنای مقطعی، نتایجی در مورد ابررویه‎‌های شبه مرکزی موضعا همگن در فضا فرم‌ها با  انحنای صفر را به‌دست می‌آوریم. این مطالب به بیانی تحلیلی و جبری برای ابررویه‌‌های شبه مرکزی موضعا همگن منجر می‌شود که کارایی مدل‌های آفین را در استفاده از نرم‌افزارها موجب می‌شود.

    کلیدواژگان: انحنای کازوراتی، شبه مرکزی، منیفلد آماری، منیفلد ساساکین، موضعا همگن
  • حجت الله امیری کیوانلو، مهناز خانه گیر، رضا الهیاری* صفحات 237-248

    در این مقاله فضای فرشه را معرفی می کنیم و یک اندازه نافشردگی را روی آن تعریف می کنیم. برای اعتبار و کاربرد قضایای پیشنهادی، در بخش کاربرد این مقاله با ارایه یک قضیه به وجود جواب یک دستگاه نامتناهی از معادلات انتگرالی غیرخطی از نوع ولترا می پردازیم و با استفاده از تکنیک اندازه نافشردگی به همراه قضیه نقطه ثابت داربو وجود این جواب را در این فضا تضمین می کنیم. در انتها با ارایه مثال هایی کارایی و کاربرد این قضیه را نشان می دهیم.

    کلیدواژگان: اندازه های نافشردگی، فضای فرشه، قضیه نقطه ثابت داربو، دستگاه نامتناهی از معادلات انتگرالی ولترا
  • ابراهیم امینی سرشت*، قباد برمال زن صفحات 249-262

    در این مقاله، به مقایسه تصادفی افزونگی فعال در سطح مولفه، در مقابل به سطح سیستم می پردازیم. هم چنین به مقایسه تصادفی طول عمر سیستم های سری با استفاده از ترتیب های تصادفی معمولی، نرخ خطر و نرخ خطر معکوس در دو حالت (الف) مولفه های یدکی و اصلی هم توزیع و مستقل و (ب) مولفه های یدکی و اصلی غیر هم توزیع و وابسته، می پردازیم.

    کلیدواژگان: ترتیب های تصادفی، تخصیص افزونگی، سیستم های منسجم.
  • زهرا باریک بین*، احسان الله همتی، سلمه صداقت صفحات 263-278

    در این مقاله ماتریس های شبه عملیاتی مشتق صحیح و کسری برای توابع لژاندر بهبود یافته کسری برای اولین بار معرفی می شوند. این ماتریس های عملیاتی به همراه روش هم محلی گاوس- لژاندر برای حل دسته ای از معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزیی کسری با تاخیر زمانی به کار برده می شوند. معادلات مورد بررسی به کمک ماتریس های عملیاتی و شبه عملیاتی به دستگاه معادلات جبری با ضرایب مجهول بسط لژاندر بهبود یافته کسری تبدیل می شوند. در پایان کارایی روش با در نظر گرفتن چند مثال عددی نشان داده می شود.

    کلیدواژگان: توابع لژاندر بهبود یافته کسری، ماتریس شبه عملیاتی مشتق، معادلات دیفرانسیل کسری تاخیری، روش هم محلی
  • رضوان رضایی، غلامحسین یاری* صفحات 279-290

    تحلیل بقا و به ویژه برآورد توزیع بقا از موضوعات مهم در علوم آماری است. روش های پارامتری و ناپارامتری مختلفی برای برآورد توزیع بقا مطرح شده اند. در این ارتباط توزیع های بقای تیوریکی مشخص شده اند و پارامترهایشان به کمک روش هایی مانند برآوردگر حداکثر درست نمایی و برآوردگر بیزی به دست می آیند. از جمله روش های ناپارامتری نیز می توان به روش کاپلان مایر، رگرسیونی کاکس و جدول عمر اشاره کرد. علاوه بر این، یکی دیگر از مباحثی که در تحلیل بقا اهمیت زیادی دارد است طبقه بندی داده ها است که همواری و نیکویی برازش دو نیاز اساسی برای آن محسوب می شوند. از سوی دیگر در نظریه احتمال بر اساس عبارت تعریف شده ی پایه ای آنتروپی، دو مدل بهینه سازی یکی بر اساس اصل بیشینه آنتروپی (ME) و دیگری بر پایه اصل کمینه معیار کولبک-لیبلر (MKL) به منظور برآورد توزیع احتمال ارایه شده است. در این مقاله، رویکرد دو مدل بهینه سازی فوق را به برآورد توزیع بقا و توزیع احتمال به ویژه برای داده های طبقه بندی شده بررسی می کنیم. در این پژوهش ها علاوه بر بررسی مدل های پارامتریک، روش ناپارامتری جدیدی که یک تابع هدف ترکیب شده از دو اصل ME و MKL و یک ضریب برای اطمینان از درجه نیکویی برازش و هموارسازی برآوردها که نشان دهنده اولویت این دو شاخص در طبقه بندی داده ها است را به کار می بریم. ما از این روش برای برآورد توزیع احتمال مرگ و میر سن مشخص (ستون) در جدول عمر، استفاده می کنیم. در پایان به کمک این روش جدول عمر زنان و مردان ایران در سال 1390 (ه.ش) را تنظیم می کنیم.

    کلیدواژگان: تحلیل بقا، نظریه اطلاع، اصل بیشینه آنتروپی، اصل کمینه کولبک- لیبلر، جدول عمر
  • حامد زیدآبادی، رضا پورقلی*، سید هاشم طبسی صفحات 291-310

    در این مقاله، یک روش عددی بر مبنای روش عناصر متناهی و روش حداقل مربعات همراه با منظم سازی تیخونوف برای مسئله نفوذ معکوس ارایه شده است. برای این منظور، ابتدا روش عناصر متناهی و توابع پایه ای برای گسسته سازی صورت تغییراتی مسئله به کار می رود، سپس روش حداقل مربعات و منظم سازی تیخونوف برای به دست آوردن جواب تقریبی به کار برده می شود. فرض می شود که هیچ اطلاعات پیشینی در مورد صورت ضریب نفوذ مجهول وجود ندارد. نتایج عددی بیان گر یک تخمین خوب از مسئله مجهول است.

    کلیدواژگان: مسئله نفوذ غیرخطی معکوس، روش عناصر متناهی، روش حداقل مربعات، روش منظم سازی تیخونوف، تخمین خطا.‎رده بندی ریاضی (2010): 65M32‎، ‎35K05
  • عباس سهله*، لیلا نجارپیشه صفحات 311-316

    فرض کنید A یک *C-جبر باشد. در این مقاله به بررسی ارتباط بین d - اشتقاق ها و اشتقاق ها روی یک A- مدول هیلبرت چپ X به عنوان یک جبر باناخ خاص می پردازیم.  به علاوه برای یک A- مدول هیلبرت دو طرفه X، تحت شرایط خاص، یک ساختار  *C تعریف می کنیم و نشان می دهیم که *C-جبر ساخته شده را می توان با *C-جبر عملگرهای الحاق پذیر روی X یکی گرفت.

    کلیدواژگان: *C - مدول هیلبرت، جبر باناخ، *C- جبر، d - اشتقاق
  • مهناز شمس، مرتضی اویسی ها* صفحات 317-324

    در این مقاله گسترشی از خوش وضعی را برای سیستمی از نامساوی های تغییراتی چند مقداری دوبخشی که توابع درگیر نگاشت های مجموعه مقدار هستند، ارایه داده و مشخص سازی متریکی برای آنها به دست می آوریم. هم چنین نشان می دهیم که خوش وضعی قوی در این حالت معادل با وجود و یکتایی جواب برای این نامساوی های تغییراتی چند مقداری دوبخشی است.

    کلیدواژگان: دنباله تقریب زننده، خوش وضعی، نامساوی تغییراتی، زیردیفرانسیل قائم
  • سید محمود ضابط زاده*، هادی روحانی قهساره صفحات 325-346

    معادله دیفرانسیلی کابل از اساسی ترین مدل های ریاضی در علوم عصب شناسی است که توصیف کننده پدیده انتشار الکترونی یون ها در شبکه اعصاب است. یافته های جدید نشان می دهد که معادله استاندارد کابل برای توصیف دقیق این پدیده انتشار دارای برخی نواقص است. از این رو، اخیرا مدل های ریاضی ارتقاء یافته توصیف کننده فرآیند، مبتنی بر نظریه حسابان کسری ارایه شده است. در این تحقیق، معادله دیفرانسیل با مشتقات کسری دوبعدی کابل غیرخطی به عنوان یک مدل جدید در دینامیک عصب ها، به طور عددی بررسی می شود. یک روش محاسباتی کارا و قدرتمند که ترکیبی از روش های ادغام زمانی و روش بدون شبکه مبتنی بر شکل ضعیف موضعی معادله حاکم است، برای حل عددی مدل پیاده سازی و اجرا شده است. برای این منظور ابتدا یک طرح تفاضلاتی ضمنی با مرتبه دقت دو برای گسسته سازی مدل در جهت زمان ارایه شده است. سپس یک روش عددی بدون شبکه مبتنی بر ایده روش پتروف-گالرکین موضعی برای گسسته سازی کلی مسئله استفاده شده است. روش ترکیبی پیشنهادی برای حل تقریبی سه مثال اجرا شده است. نتایج عددی حاصل ارایه شده توسط جدول ها و برخی شکل ها کارآیی و دقت زیاد روش را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: معادله کابل غیرخطی، معادله دیفرانسیل با مشتقات کسری، روش درونیابی نقطه ای شعاعی، روش بدون شبکه پتروف - گالرکین موضعی، آنالیز پایداری
  • امید ضابطی* صفحات 347-352

    فرض کنید   یک فضای اندازه متناهی،  E یک مشبکه باناخ  و  فضای تمام توابع با خنر انتگرال پذیر  E-مقدار باشد. در این مقاله، نشان می دهیم فضای  یک KB-فضا یا دارای خاصیت دنباله ای فاتو است اگر و تنها اگر E دارای این خاصیت باشد. در این میان، برخی نکات در مورد همگرایی در فضای  ، با استفاده از ساختار ترتیبی آن، ارایه شده است.

    کلیدواژگان: انتگرال باخنر، KB-فضا، خاصیت فاتو، مشبکه باناخ
  • آزاده قاسمی فرد*، محمدتقی جهاندیده صفحات 353-370

    در این مقاله با الهام از پیشرفت های اخیر در زمینه ی به کارگیری روش مونت کارلو چند مرحله ای (MLMC) به ارزش گذاری اختیار معاملات می پردازیم. MLMC پس از معرفی توسط  Gilesبه یکی از ابزارهای پرطرفدار در ریاضیات مالی تبدیل شد. ابتدا با استفاده از روش اویلر ضعیف، تخمین عددی  برای دارایی پایه که در یک معادله ی دیفرانسیل چند بعدی با نویز لوی صدق می کند، محاسبه می شود و سپس به کمک روش مونت کارلو چند مرحله ای ضعیف که اخیرا توسط Belomestny معرفی شد، ارزش مورد انتظار اختیار معامله به دست می آید. اهمیت روش مونت کارلو چند مرحله ای ضعیف از اینجا ناشی می شود که با جایگزین کردن روش تخمین قوی با یک روش تخمین ضعیف، نه تنها مشکل شبیه سازی مسیر به مسیر فرآیندهای لوی (که بسیار زمانبر و در مواردی غیرممکن است) از میان برداشته شده بلکه هزینه ی محاسباتی نیز در مقایسه با MLMC استاندارد افزایش نمی یابد. در این مقاله به عنوان بهبودی بر کار Belomestny و با رویکردی جدید در نظریه قضایا را برای دلخواه و نه فقط 2 بیان و اثبات می کنیم.همچنین درصدد بهبود الگوریتم MLMC ضعیف برای معادلات غیرخطی با مولفه های وابسته هستیم. در پایان، کارایی روش با استفاده از چند مثال عددی برای فرآیندهای مختلف نشان داده می شود.

    کلیدواژگان: حل عددی معادلات دیفرانسیل تصادفی، روش مونت کارلو چند مرحله ای ضعیف، تخمین ضعیف، روش اویلر، فرآیند لوی
  • میلاد کریمی، فریدون مرادلو*، مجتبی حاجی پور صفحات 371-388

    در این مقاله، مسئله کوشی وابسته به معادله هلمهولتز برای تعیین میدان تشعشعی در یک دامنه نواری نامتناهی بررسی شده است. این مسئله در رده مسایل کلاسیک به شدت بد وضع قرار دارد، به این معنی که اغتشاش بسیار ناچیزی در داده کوشی منجر به یک خطای بسیار بزرگ در جواب مسئله خواهد شد. با ارایه روش منظم سازی موجک شانون، تقریب های پایدار و دقیقی بین جواب تحلیلی و تقریبی مسئله در فضای مقیاس فراهم شده است. در نهایت، کارایی و دقت آنالیز کیفی روش از طریق چند مثال محاسباتی تایید شده است.

    کلیدواژگان: مسئله کوشی، معادله هلمهولتز، موجک شانون، منظم سازی.
  • حسن مجیدیان*، مدینه فیروزی، امجد علی پناه صفحات 389-396

    عددهای حالت طبیعی و عملی، که محکی برای میزان خطای ناشی از پدیده ازدست رفتن رقم های بامعنی در محاسبه مجموع عددهای مختلط است، معرفی می شوند. رابطه بین این دو عدد و اندازه آنها بررسی می شود. ثابت می شود که اگر عدد حالت عملی کوچک باشد، عدد حالت طبیعی نیز کوچک خواهد بود؛ و اگر عدد حالت طبیعی بزرگ باشد، عدد حالت عملی نیز بزرگ خواهد بود. نشان داده می شود که عدد حالت عملی برای مجموع یابی عددهایی که همگی در یکی از ربع های صفحه مختلط قرار دارند، برابر یک است. هم چنین یک کران بالا برای عدد حالت طبیعی، وقتی عددها در یک قطاع با زاویه نابیش تر از  قرار دارند، ارایه می شود.

    کلیدواژگان: مجموع یابی مختلط، عدد حالت، پایداری عددی، ازدست رفتن رقم های بامعنی
  • علی نجفی مجید آبادی، طاهره رحمانی، نادر نعمت الهی* صفحات 397-412

    روش پساطبقه بندی قضاوتی روشی برای طبقه بندی مشاهدات با استفاده از یک متغیر کلیدی است به طوری که طبقه بندی بعد از انتخاب نمونه انجام می شود. در این مقاله این روش را در نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای به کار خواهیم برد. به عبارت دیگر در نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای در مرحله ی دوم به جای نمونه گیری تصادفی ساده بدون جای گذاری از روش پساطبقه بندی قضاوتی و روش پساطبقه بندی قضاوتی تعمیم یافته استفاده کرده و براوردگرهای جدیدی را برای میانگین جامعه ارایه خواهیم کرد. در نهایت با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو با مجموعه داده های واقعی و داده های تولیدی از توزیع های متقارن و نامتقارن، براوردگرهای پیشنهادی را با براوردگر میانگین نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای ساده مورد مقایسه قرار خواهیم داد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که، در بیش تر حالت ها، براوردگرهای پیشنهادی عمل کرد بهتری نسبت به براوردگر میانگین نمونه گیری دو مرحله ای ساده دارند.

    کلیدواژگان: روش پساطبقه بندی قضاوتی، نمونه گیری از مجموعه ی رتبه ای، نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای
|
  • Khadijeh Abolpour* Pages 177-190

    The fundamental role of algebraic properties in the development of the basics of computer science has led researchers to study the concepts of fuzzy automaton separatedness, connectedness, and reversibility on a large scale.In this paper, the general fuzzy automaton is investigated from an algebraic and topological point of view and the algebraic properties of this automaton is studied on the basis of Lattice-ordered monoid.On the other hand, the general fuzzy automaton is examined using the concepts of operators.These operators help us in the algebraic study of general fuzzy automata and provide us the necessary basis for the application of topological concepts. For this purpose, considering the definition of general fuzzy automaton, we define the LB-valued general fuzzy automaton in which B is lattice-ordered monoid consisting of propositions about general fuzzy automaton. Further, we define the LB–valued interior and Kuratowski clouser operators on the set of these automaton modes and then introduce the topological structures resulting from the related operators. A noteworthy point in this study is to search for algebraic and topological concepts for general fuzzy automata based on lattice-ordered monoid which rely on dependent monoid structures. Finally, some of the connectedness and seperatedness properties of the general LB-value fuzzy automaton are examined in this study while the proposed concepts are illustrated in details through examples. 

    Keywords: General fuzzy automata, Monoid, Operator, Connected, Seperated
  • Kobra Esmaeili* Pages 191-200

    In this paper, we give a criterion for the density of a subspace of lip _{alpha} (X; S) when (X; d) is a compact metric space, S is a complex Banach space and 0 < alpha< 1. In the case where X = [a; b], we conclude that Lip1(X; S) is dense in lip _{alpha}(X; S). Also, using Bochner spaces and the duality we show that C1([a; b]; S), the space of continuously differentiable S-valued functions on [a; b], is dense in lip _{alpha} ([a; b]; S)..

    Keywords: Vector-valued Lipschitz space, Continuously differentiable vector-valued func- tion, Vector-valued measure, Approximation
  • Shahrbanoo Akbarpoor, Abdol Hadi Dabbaghian*, Abdolali Nematy Pages 201-214
    Introduction

    In this study, we consider the differential equation with aftereffect under the separated boundary conditions on a finite interval. In fact, we consider the Sturm-Liouville operator disorganized by a Volterra integral operator. We obtain the numerical solution for the special case of the inverse aftereffect problem by applying Chebyshev interpolation method by calculating the solution of the integro-differential equations.In section 2, we show the asymptotic form of the solution and the eigenvalues of the problem and present the uniqueness theorem for the solution of the inverse aftereffect problem. In section 3, we approximate the function M in the special case contained, by using the method of Chebyshev interpolation and provide the numerical algorithm for solving the inverse aftereffect problem.

    Preliminaries:

    In this section, our goal is to show asymptotic form of the solution and the eigenvalues of the problem and to present the uniqueness theorem for the inverse aftereffect problem under the given boundary conditions.Numerical algorithmIn this section, we describe a numerical method based on Chebyshev interpolation method by using Chebyshev polynomials of the first kind for solving the inverse aftereffect problem by calculating the solution of the integro-differential equations.Since the solution of the integral equation is the solution of inverse problem, so it is sufficient that we solve the integral equation. We apply Chebyshev interpolation method for solving the integral equation. We use Chebyshev polynomials of the first kind as the basic functions for calculating the approximation of the function M and convert the integral equation to the system of the linear equations. We apply Matlab software program for drawing the figures.

    Conclusion

    In this study, we applied Chebyshev polynomials of the first kind to get the approximation of the solution of inverse problem for the special case of the aftereffect equation under the separated boundary conditions. Also, we provided some examples to calculate the numerical values of the function M and showed the stable numerical results in the presented examples.

    Keywords: Inverse problem‎, ‎aftereffect equation‎, ‎Chebyshev polynomials‎
  • Azam Etemad Dehkordy* Pages 215-236

    In this paper, in the first part, the affine geometry is assumed as the main framework. Then we have a spacious explanation of necessary introduction in rather different subjects. In this part, statistical submanifolds of Sasakian statistical manifolds with constant -sectional curvature is considered as the pivotal topic. Afterwards, with a rather long process, we obtain an optimal inequalities between generalized normalized scalar curvature as an intrinsic property and 􀟜-Casorati curvature as an extrinsic property. In زthis result is existence of an inequality between normalized scalar curvature and Casorati curvature. In the second section, using Casorati curvature, with more capability than sectional curvature, we deduce some results about locally symmetric, quasi-umbilical hypersurfaces of real space forms of zero curvature. This yields an analytical and algebraic expression for locally symmetric, quasi-umbilical hypersurfaces that concludes the usability of affine geometry in using of softwares

    Keywords: Statistical manifolds, Sasakian manifolds, Casorati curvature, Local homogeneous, Quasi-umbilical
  • HogatAllah Amiri Kayvanloo, Mahnaz Khanehgir, Reza Allahyari* Pages 237-248

    In this paper, we introduce a Fréchet space  and define a measure of noncompactness on it.  For credit and the application to our theorems, in the application section of this paper, we present a theorem which shows the existence of solution of infinite system of nonlinear Volterra integral equations, and by using the technique of measures of noncompactness together Darbo fixed point theorem we guarantee the existence of solution in this Fréchet space . Finally, we present some examples which show the efficiency and applicability of our theorem.

    Keywords: Measure of noncompactness, Fréchet space, Darbo fixed point theorem, Infinite system of Volterra integral equations
  • Ebrahim Amini Seresht*, Ghobad Barmalzan Pages 249-262

    In this paper, we discuss stochastic comparisons of active redundancy at component level versus system level. We also consider series systems in order to compare their lifetimes using the usual stochastic, the hazard rate and the reversed hazard rate orders, for two cases: (i) the spare and parent components are independent and have the same distribution, and then (ii) the spare and parent components are dependent and have not the same distribution. 

    Keywords: Stochastic orders, Component redundancy, System redundancy, Coherent system
  • Rezvan Rezaei, Gholamhossein Yari* Pages 279-290

    Survival analysis, and in particular survival distribution estimation, are important issues in the statistical sciences. Various parametric and nonparametric methods have been proposed to estimate the survival distribution. In this respect, the theoretical survival distributions are specified and their parameters are obtained by methods such as the maximum likelihood estimator and the Bayesian estimator and we can mention to nonparametric methods such as the Kaplan-Meier method, Cox regression and the life table. In addition, another important issue in survival analysis, especially in actuarial and biostatistics, is graduation of data for which smoothness and goodness of fit are two fundamental requirements.On the other hand, in the probability theory, there are two basic approaches to estimate probability distributions by using the concept of entropy: Maximum Entropy Principle (ME) and Minimum Kullback-Leibler Principle (MKL) or Minimum Cross Entropy Principle.In this paper, we examine the approach of the above two optimization models to estimate survival and probability distributions, especially for the classification of the data. In these studies, in addition to investigating parametric models, in order to achieve a compromise between the conditions of smoothness and goodness of fit, we apply a new entropy optimization model by defining an objective function combined from both of the two above principles and adjusting a coefficient that is used to ensure the degree of goodness of fitting and smoothing the estimates, as well as to show their priority in the classification of the data. We use this model to estimate the mortality probability distribution, particularly the column related to the mortality probability of a certain age ( qx) in life table. Finally, with the help of this method, we set the life table for Iranian women and men in 2011.

    Keywords: Survival analysis, Information theory, Principle of maximum entropy, Principle of minimum Kullback-Liebler, Life table
  • Hamed Zeidabadi, Reza Pourgholi*, S. Hashem Tabasi Pages 291-310

    In this paper, a numerical method based on the finite element method and the least square scheme with the Tikhonov regularization method for nonlinear inverse diffusion problem is presented. For this propose, first finite element method and basis functions will be used to discretize the variational form of the problem; then the least square scheme and Tikhonov regularization method are proposed to correct diffusion. It is assumed that no prior information is available on the functional form of the unknown diffusion coefficient in the present study, and so, it is classified as the function estimation in inverse calculation. Numerical result shows that a good estimation on the unknown functions of the inverse problem can be obtained.

    Keywords: Nonlinear inverse diffusion problem, Finite element method, Least square method, Tikhonov regularization method, Error estimation
  • Abbas Sahleh*, Leila Najarpisheh Pages 311-316

    Introduction and preliminaries Hilbert C∗-modules were firrst introduced in the work of I. Kaplansky.Hilbert C*-modules are the natural  generalization that of Hilbert spaces arising by replacing of the field of scalars C by a C∗-algebra. Let us recall some basic facts about the Hilbert C∗-modules. Let A be a C∗-algebra. An right inner product A-module is a linear space X which is a right A-module (with compatible scalar multiplication: λ(x.a) =(λx).a = x.(λa) for x ∈ X, a ∈ A, λ ∈ C), together with a map (x, y)→   : X × X → A such that for all x, y, z ∈ X, a ∈ A, α, β ∈ C.

    Keywords: C*- Hilbert module, Banach algebra, C* algebra, d-derivation
  • Mahnaz Shams, Morteza Oveisiha* Pages 317-324

    In this paper, we present a generalization of well-posedness for a system of split multi-valued variational inequalities with set-valued maps and establish a metric characterization for them. Moreover, we show that the strong well-posedness is equivalent to the existence and uniqueness of solution for a split multi-valued variational inequality.

    Keywords: approximating sequence, well-posedness, variational inequality, normal subdifferential
  • Sayyed Mahmood Zabetzadeh*, Hadi Rohani Ghehsareh Pages 325-346

    The cable equation is one the most fundamental mathematical models in the neuroscience, which describes the electro-diffusion of ions in denderits. New findings indicate that the standard cable equation is inadequate for describing the process of electro-diffusion of ions. So, recently, the cable model has been modified based on the theory of fractional calculus. In this paper, the two dimensional time fractional nonlinear cable equation as an improved mathematical model in neuronal dynamics, is investigated numerically. An efficient and powerful computational technique based on the combination of time integration scheme and local weak form meshfree method has been formulated and implemented to solve the underlying problem. An implicit difference scheme with second order accuracy is used to discretize the model in the temporal direction. Then a meshless method based on the local Petrov-Galerkin technique is employed to fully discretize the model. The proposed numerical technique is performed to approximate the solutions of three examples. Presented results through the Tables and figures confirm the high efficiency and accuracy of the method.

    Keywords: Nonlinear Cable equation, Fractional differential equation, Radial basis functions, Weak form, Meshless local radial point interpolation method
  • Omid Zabeti* Pages 347-352

    Suppose    is a finite measure space, E is a Banach lattice, and  is the space of all Bochner integrable E valued functions. In this note, we show that is a KB-space or has the sequential Fatou property if and only if so is E Among this, some results about Bochner integral convergence in  using order structure of, have been proved, as well.

    Keywords: Bochner integral, KB-space, Fatou property, Banach lattice
  • Azadeh Ghasemifard*, MohammadTaghi Jahandideh Pages 353-370

    This paper, inspired by recent advances in the application of the multilevel Monte-Carlo (MLMC) approach to Lévy driven assets, is based on the valuation of financial derivatives. First, using the weak Euler method the numerical estimate of the underlying asset, which satisfies a multi-dimensional stochastic differential equation with Lévy noise, is calculated and then applying the weak multilevel Monte-Carlo method the expected price is obtained. In this paper, as an improvement of Belomestny’s work and with a new approach in the theory, we express and prove the convergence theorems in spacefor and not only 2. We also seek to implement the weak MLMC algorithm for nonlinear equations with dependent components and . In the end, we show numerical experiments when applied to different types of processes with call options.

    Keywords: Numerical solution of stochastic differential equations (SDE), weak Multilevel Monte-Carlo method, Weak approximations, Euler scheme, Lévy process
  • Milad Karimi, Fridoun Moradlou*, Mojtaba Hajipour Pages 371-388

    This manuscript deals with a Shannon wavelet regularization method to solve the inverse Cauchy problem associated with the Helmholtz equation which uses to identify the radiation wave of an infinite “strip” domain. In view of Hadamard, the proposed problem extremely suffers from an intrinsic ill-posedness, i.e., the exact solution of this problem is computationally impossible to measure since any measurement or numerical computation is polluted by inevitable errors. To retrieve the solution, a regularization scheme based on Shannon wavelet is developed. The regularized solution is restored by Shannon wavelet projection on elements of Shannon multiresolution analysis. Furthermore, the concepts of convergence rate and stability of the proposed scheme are investigated and some new optimal stable estimates of the so-called Holder-Logarithmic type are rigorously derived by imposing an a priori information controlled by Sobolev scale.  The computational performance of the proposed method effectively confirms the applicability and validity of our qualitative analysis.

    Keywords: Cauchy problem, Helmholtz equation, Shannon wavelet, Regularization
  • Hassan Majidian*, Medina Firouzi, Amjad Alipanah Pages 389-396

    The natural and practical condition numbers for summation of complex numbers are introduced. These numbers measure the effect of loss of significant digits on the round-off error when computing a sum in floating point arithmetic. The relationship between the natural and practical condition numbers and their size are studied. It is shown that the practical condition number is equal to one when all the summands lie in one of the quadrants of the complex plane. Also, an upper bound for the natural condition number is obtained when the summands lie in a sector with an angle less than or equal to pi/2..

    Keywords: complex summation, condition number, numerical stability, cancellation
  • Ali Najafi Majid Abadi, Tahereh Rahmani, Nader Nematollahi* Pages 397-412

    The judgment post stratification is a method of stratification of observation by using a key variable, such that stratification will be done after selecting the sample. In this paper, this method will use in two stage cluster sampling. In other words, instead of simple random sampling without replacement, we use the judgment post stratification method and the generalized judgment post stratification method in second stage of two stage cluster sampling, and obtain new estimators of the population mean. Finally, the proposed estimators are compared to usual two stage cluster simple random sampling estimator of the population mean by Monte Carlo simulation studies on a set of real data and generated data from symmetric and asymmetric distributions. The results of simulation study show that, in most cases, the proposed estimators have better performance than the mean of two stage cluster simple random sample.

    Keywords: Judgment post stratification method, Ranked set sampling, Two stage cluster sampling